Virtual Real Afterparty na Premiere R U There!

Virtual Real Afterparty na Premiere R U There!

Amsterdam, 16 juni 2010

Second Life-afterparty in Kriterion, Amsterdam,

na première R U There

Première nieuwe film David Verbeek in Kriterion gevolgd door live afterparty in Second Life, waarbij de regisseur, acteurs, bezoekers en hun avatars elkaar ontmoeten.

R U There was in mei van dit jaar dit te zien in het prestigieuze Un Certain Regard-programma van het Cannes-filmfestival, waar hij met staande ovatie werd ontvangen. David Verbeeks nieuwe speelfilm beleeft donderdag 17 juni zijn Nederlandse première, onder andere in het Amsterdamse Kriterion en in EYE. Primeur: de première in Kriterion wordt gevolgd door een live afterparty in Second Life, waarbij de regisseur, acteurs, bezoekers en hun avatars elkaar kunnen ontmoeten.

Première R U There, donderdag 17 juni, 20.30 in Kriterion, Roetersstraat 170, Amsterdam. Voorstellingen in EYE (Vondelpark 3, Amsterdam) en landelijke release vanaf 17 juni. Première in Kriterion in aanwezigheid van regisseur David Verbeek en hoofdrolspeler Stijn Koomen (reserveren: 020 6231708).
Adres Second Life afterparty: http://slurl.com/secondlife/Virtual%20Holland/119/121/1763

Ter gelegenheid van de première in Kriterion organiseren distributeur EYE en theater Kriterion in samenwerking met Ystreams.tv een cross media event. Na de Q & A met David Verbeek en Stijn Koomen – live te volgen in Second Life – volgt een live afterparty op groot doek in Second Life, begeleid door een game night en borrel in de foyer van Kriterion. Regisseur, acteurs, bezoekers en hun avatars kunnen elkaar ontmoeten in Second Life en in gesprek raken rond het virtuele kampvuur. Contacten tussen Real Life- en Second Life-bezoekers worden verzorgd door community managers. Ervaren Second Life-bewoners zullen bezoekers in Kriterion helpen hun eigen avatar aan te maken om in contact te treden met de avatars uit R U There. DJ Messalina Lavendel verzorgt live muziek (swingende cool jazz) vanuit Florida. Het is de eerste keer dat een Nederlandse film op deze manier zijn première beleeft.

Cross Media Afterparty, Kriterion, zaal K1, 22.00 – 00.30. Het event is te volgen via Twitter: @ystreams en op Facebook via Ystreams.tv.

De kinderen van Google, You Tube en Second Life

In R U There reist de jonge professionele gamer Jitze (Stijn Koomen) de wereld over om mee te doen aan videogamewedstrijden. Jitze leeft zijn leven vrijwel volledig in de virtuele werkelijkheid, waar hij alles onder controle heeft. Wanneer hij ooggetuige is van een ernstig verkeersongeluk raakt de jongeman van slag: de ruwe kennismaking met de werkelijkheid van real life doet hem zijn sterfelijkheid beseffen. Kort daarna ontmoet Jitze in de lobby van zijn hotel een intrigerende jonge Taiwanese vrouw (Huan-Ru Ke), die hij echter alleen durft te benaderen via zijn avatar in Second Life.

In zijn nieuwe speelfilm, opgenomen in Taiwan, buigt regisseur David Verbeek zich over de eerste generatie jongeren wier levens zich grotendeels voltrekken in de virtuele werkelijkheid. Zijn portret van gamer Jitze schildert het leven van de talloze twintigers die uren per dag aan het beeldscherm gekluisterd zitten. Net als zijn vorige speelfilm Shanghai Trance is R U There een laconieke verkenning van een nieuwe wereld waarin de vormen van menselijk contact sterk veranderen. Een film over de kinderen van Google, You Tube en Second Life.

Over de regisseur

David Verbeek (Amsterdam 1980) studeerde aan de New School University in New York en voltooide in 2005 de regieopleiding van de Nederlandse Film en Televisie Academie. Als student trok hij de aandacht met het buitenschools geproduceerde Beat (2003), dat op het International Film Festival Rotterdam in première ging. Verbeeks speelfilmdebuut (budget 500 euro) werd vergeleken met het werk van Aziatische filmers als Tsai Ming-liang en Hou Hsiao-hsien. Naast een aantal korte films maakte Verbeek voor de VPRO-Lolamoviola-reeks de tv-productie Yu-lan (2004), waarin zijn fascinatie voor het opkomende China gestalte kreeg. Voor zijn tweede speelfilm Shanghai Trance (2008, met Tygo Gernandt), een portret van met het leven en de liefde worstelende twintigers in een razendsnel veranderende metropool, ging Verbeek naar China. Hij werkte daar met een voornamelijk Chinese cast en crew. Beat, Shanghai Trance en R U There zijn aangekocht voor de collectie van EYE. R U There wordt later dit jaar in Frankrijk uitgebracht door Jour2Fete.

RU There (Nederland/Taiwan/Frankrijk 2010)

35mm – kleur – 90’

Nederlands, Engels en Mandarijn gesproken, Nederlands ondertiteld

Regie                                      David Verbeek

Scenario                               Rogier de Blok

Producent                            IDTV Film,
Co-producent                     VPRO, Petites Lumières

Camera                                  Lennert Hillege

Art-direction                      Lin Ing Chyang, Wang Shih Hui

Kostuums                             Rita Lee

Geluid                                    Peter Warnier, Paul Bijpost e.a.

Muziek                                   Giong Lim

Montage                               Sander Vos

Met                                        Stijn Koomen, Huan-Ru Ke, Tom de Hoog, Phi Nguyen e.a.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s